4 gyakorlat a WODFitters fitness szalaggal

Egy egyszerű gyakorlat heti 5x15 perc a WODFitters fitness szalaggal!

Kevés olyan eszköz létezik, ami igazán izzasztóvá tudna tenni egy mindössze 15 perces edzést.

Az egyik ilyen a WODFitters fitness szalag. További előnye, hogy icipici helyen elfér, és lényegében bárhol lehetővé teszi az edzést! Megdolgoztatja szinte az összes izmunkat, gyakran olyanokat is, melyeket kézi súlyzóval nem tudunk.

Az alábbiakban leírt edzés mindössze 4 gyakorlatból áll. Végezzünk minden gyakorlatból 10-12 ismétlést pihenés nélkül. Aztán pihenjünk fél percig, és kezdjük újból, egészen 3 szettig.

1. gyakorlat - Támadóállással kombinált kardkihúzás
Fogjuk a gumiszalag végét jobb kezünkbe, a másikat pedig tegyük a jobb lábunk alá. Keresztezzük bal lábunkat magunk mögött, és ereszkedjünk enyhén csavart támadóállásba. Ezután emeljük fel a jobb könyökünket átlósan magunk előtt egészen addig, míg öklünk egy szintbe nem kerül a vállunkkal. Ezután ebből a pózból nyújtsuk ki alkarunkat, ügyelve, hogy felkarunk ne mozduljon el az előbbi helyzetből. Kinyújtott karral tartsuk ki egy picit a pozíciót, majd lassan engedjük vissza.

 

 

2. gyakorlat - Ülve evezés
Üljünk le a talajra nyújtott lábbal, és vezessük át a gumiszalagot a talpaink alatt miközben két végét egy-egy kezünkben fogjuk. Üljünk így nyújtott karral, egyenes háttal, vállainkat hátra- és összetartva. Ezután húzzuk a karjainkat magunk felé, és ügyeljünk rá, hogy a könyökeink a testünkhöz a lehető legközelebb legyenek. Tartsuk ki a feszítést egy pár másodpercig, majd lassan engedjük vissza karjainkat a kiinduló pozícióba. Körönként ismételjük 10-12-szer.

 

3. gyakorlat - Ellenállással terhelt fekvőtámasz
Helyezkedjünk a fekvőtámaszhoz szükséges kiindulóhelyzetbe: nyújtott lábbal, egyenes törzzsel, nyújtott karjainkkal kicsit nagyobb távolságban, mint vállszélességünk. Helyezzük a gumiszalagot a lapockáinkra úgy, hogy szorosan itt tartjuk, miközben végeire rátámaszkodunk a kezeinkkel. Aztán lassan ereszkedjünk a talaj irányába, tartsuk ki a legmélyebb pontos, és vissza.

 

 

4. gyakorlat - Lórúgás
Feküdjünk hanyatt a talajra, térdeinket 90 fokban felhúzva, majd vezessük át talpunk alatt a szalagot és fogjuk keresztbe magunk előtt (hogy a szalag X alakban legyen). A szalag végeit körülbelül derékmagasságban fogjuk, és ebben a helyzetben, törzsünket megfeszítve lassan nyújtsuk ki a lábainkat a levegőbe úgy, hogy a talajjal kb. 45-90 fokot zárjanak be. Tartsuk ki, majd térjünk vissza a kiinduló helyzetbe.

 

 

Mint tapasztalni fogjuk a gumiszalag valóban komoly nehezítést jelenthet - feltéve, hogy jól használjuk. Ha hetente 5 alkalommal így eddzünk, garantáltan nem kell fitneszbérletet vásárolnunk!

Mint tapasztalni fogjuk a gumiszalag valóban komoly nehezítést jelenthet - feltéve, hogy jól használjuk. Ha hetente 5 alkalommal így eddzünk, garantáltan nem kell fitneszbérletet vásárolnunk!

Megveheted: WODFitters fitness szalag csomag 3db

 

Nézd meg a videót:

 

SOK SIKERT KÍVÁNUNK

Pixa.hu

 

 

 

Forrás: http://www.egeszsegguru.hu/node/8787